HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Vegan koffie smoothie

Geplaatst op 06/05/2022 door beaufood

Ik lachte mijn moeder vroeger altijd een beetje uit als ze zei dat ze écht een kop koffie nodig had. Nou mam, now I feel you, met mijn drukke baan en minstens net zo drukke peuter in huis ;) Koffie is niet meer weg te denken in huize Beaufood. En dan heb ik het over goéde koffie he, maar daarover hieronder meer. Ik drink zo’n twee koffie per dag, hoe is dat bij jullie? Ik begin mijn ochtend graag met een cappuccino met havermelk. Aan tafel of, als daar tijd voor is, in het zonnetje in de tuin en bij ren en vliegochtenden in mijn to go beker in de auto. En als ik een kickstart nodig heb drink ik graag deze super romige vegan koffie smoothie. Gemaakt met (jawel) 100% Arabica koffie, havermelk, banaan, een snufje cacaopoeder en dadel. Heer-lijk. Voor een extra vullende smoothie doe ik er soms ook nog drie eetlepels havermout door. Echt een aanrader. Ook heel geschikt als tussendoortje trouwens of als origineel drankje tijdens de paas brunch!

Koffie in een smoothie?

Even terug naar die goede koffie. In mijn machine vind je standaard de biologische bonen van Café Intención. Duurzame, pure, Fairtrade koffiebonen van top kwaliteit. Verkrijgbaar in espresso- en koffiebonen en krachtige filterkoffie. De koffieboeren verbouwen de bonen onder natuurlijke omstandigheden, zonder toevoegingen van niet natuurlijke meststoffen. En, zoals meestal het geval met goede producten, dat proef je terug! Nu is koffie misschien niet het eerste ingrediënt waaraan je denkt bij een smoothie en dat terwijl koffie juist een héle fijne toevoeging is. Niet alleen vanwege de lekkere koffiesmaak, maar wist je ook dat cafeïne een positief effect heeft op je bloedcirculatie? Daarbij is de combinatie koffie, cacao en banaan gewoon hemels. Tip: gebruik vooral bevroren banaan in je koffie smoothie. Hierdoor wordt hij lekker fris. Kortom, duik de keuken in voor deze gezonde koffie smoothie. Ik hoop dat je hem net zo lekker vindt als ik!

Lees verder op www.beaufood.nl