HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Beauty

Wat is de beste mondverzorgingsroutine?

Geplaatst op 01/05/2022 door boostyourhealth

Iedere dag loop je over straat en wil je graag naar mensen lachen om hun dag beter te maken. Maar als je veel wil lachen moet je natuurlijk wel mooie tanden hebben. Lachen met gele of vieze tanden en een stinkende mond is voor niemand een pretje. Al van jongs af aan word je geleerd dat je je tanden goed moet poetsen en verzorgen om er later profijt van te hebben. Maar wat is nou eigenlijk de beste mondverzorgingsroutine? Dat wordt hier stap voor stap uitgelegd.

Producten voor mondhygiëne

Er zijn een aantal producten die je nodig hebt om optimale mondhygiëne te hebben. Je moet ten eerste een goede tandenborstel gebruiken. Mondhygiëne-experts raden aan om zachte en elektrische tandenborstels te gebruiken. Zachte tandenborstels zijn over het algemeen beter omdat deze voorkomen dat jouw tandvlees en glazuur op de tanden wordt beschadigd. Elektrische tandenborstels geven betere resultaten omdat ze beter plaque rond het tandvlees verwijderen. De juiste tandenpasta voor je tanden is een gefluoreerde tandpasta. Deze tandpasta beschermt je gebit namelijk tegen gaatjes. Experts raden aan om ook dagelijks interdentals te gebruiken, zoals floss of picks. Deze verwijderen plaque uit je gebit en masseren het tandvlees. Het laatste product dat essentieel is om aan te schaffen voor je gebit is mondwater. Een product dat ook eventueel gebruikt kan worden is een tongschraper.

Lees verder op www.boostyourhealth.nl