HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Toast met champignons

Geplaatst op 13/05/2023 door KokenmetKarin

Lekker koken in je uppie, het is voor veel mensen een opgave. Daarom nu speciaal een recept voor een eenpersoonslunch die ook moeiteloos kan worden opgewaardeerd tot lichte avondmaaltijd: geroosterd brood met gebakken champignons en spinazie, afgetopt met daslookboter.

Mail van een krantenlezer, of ik niet elke maand een recept voor één persoon kon bedenken. “Dat zou een geweldige aanwinst zijn en niet alleen voor mij natuurlijk.” Een lastige vraag, want mijn rubriek verschijnt maar één keer per week. Elke maand betekent dus om de vier recepten. Dat is geen haalbare kaart, schreef ik hem terug. Mijn NRC-collega Janneke Vreugdenhil kon haar (overigens zeer aanbevelenswaardige) eenpersoonskookboek ‘Solo food’ (*zie tip) pas schrijven nadat ze gescheiden was. Zo ver wil ik nou toch ook weer niet gaan.

Overigens is u wellicht opgevallen dat ik tegenwoordig vaker recepten geef voor twee personen in plaats van vier. Dat scheelt hopelijk ook al voor de sololezer. Dan heeft u meteen ook eten voor morgen of u parkeert de helft in de vriezer voor een later moment. Iemand uitnodigen om mee te eten kan uiteraard ook. Wel zo gezellig.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl