HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone

Hoe slim zijn varkens nou eigenlijk? Dit zegt onderzoek over hun intelligentie

Geplaatst op 26/05/2024 door BedRock

Hoewel alle dieren in onze ogen even waardevol zijn en daarmee even belangrijk (oké, misschien niet die irritante muggen die je ‘s nachts wakker houden), is het ene dier het andere niet. Zo zijn er dieren die een behoorlijk hoog bewustzijn hebben. Dat is dan ook één van de redenen dat sommige mensen ervoor kiezen om geen vlees van varkens te eten, want zij zouden een hoger bewustzijn hebben. Hoe zit dat eigenlijk? Zijn varkens echt zo intelligent? 

We duiken dieper in de cognitieve skills van varkens. 

Hoe bewust en slim zijn varkens?

Kijken we naar de cognitieve onderzoeken die al gedaan zijn naar dieren, dan zijn die studies vooral gericht op knaagdieren, zeezoogdieren, mensapen en honden. Tegenwoordig worden er echter steeds meer onderzoeken gedaan naar de intelligentie van varkens. Hoe doen ze dat? Om dat te onderzoeken, kijken dierwelzijnswetenschappers (yes, it’s a word) naar allerlei belangrijke aspecten zoals het cognitief vermogen, emotionele intelligentie en sociale intelligentie.

Lees verder op www.BedRock.nl