HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone

Italiaanse quiche

Geplaatst op 23/05/2024 door UitPaulinesKeuken

Wil je eens wat anders dan de standaard avondmaaltijd? Probeer dan deze heerlijkeItaliaanse quiche met kip, zongedroogde tomaten en pesto. De bodem van hartig taartdeeg vormt een stevige basis die we eerst ‘blind’ bakken om ervoor te zorgen dat deze heerlijk knapperig blijft, ook nadat de rijke vulling is toegevoegd. Deze baktruc helpt de bodem om goed te garen, zonder dat de vulling de kans krijgt om het deeg zompig te maken.

Vulling voor deze Italiaanse quiche

Voor de vulling gebruiken we een mix van ricotta en eieren, met Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden. De kipfilets worden licht gekruid en gebakken tot ze heerlijk sappig zijn, en daarna in de quiche gelegd samen met plakjes courgette en stukjes zongedroogde tomaat. De toevoeging van groene olijven geeft een lekkere bite en een mooie zoutige tegenhanger van de zoete tomaten. En de geheime smaakmaker: een paar lepels pesto verdeeld over de Italiaanse quiche.

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl