HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone

Lotte en Natalie hebben endometriose: ‘Vrouwen moeten weten dat ze zich niet aanstellen’

Geplaatst op 21/05/2024 door BedRock

Link invoegenEen op de tien Nederlandse vrouwen heeft endometriose. Althans, dat is de schatting. Doordat er nog veel onduidelijkheid over de ziekte bestaat en vrouwen lang niet altijd de juiste diagnose krijgen, weet niemand precies hoeveel vrouwen er last van hebben. Lotte Petersen en Natalie Sylvette Bakker kregen de diagnose enkele jaren geleden wel en doen hun verhaal op BEDROCK.

Endometriose is niet alleen een gynaecologische ziekte

‘Endometriose is een aandoening waarbij slijmvliesweefsel in de baarmoeder buiten de baarmoeder voorkomt, wat pijn en onvruchtbaarheid kan veroorzaken,’ aldus de website van de Endometriose Stichting. Hoewel een zeer pijnlijke menstruatie het bekendste symptoom van de chronische ziekte is, is dat niet alles. Endometriose is zoals ervaringsdeskundige Natalie Sylvette het noemt een full body disease, waarbij ook andere organen kunnen worden aangetast. Ook bij haar begon de ziekte met hevige menstruaties als jong meisje, maar ze kreeg ook ernstige klachten waarbij artsen niet zo snel een link met endometriose legden. 

Lees verder op www.BedRock.nl