HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone

Waarom laten we vrouwen niet sporten zonder alsmaar kritiek te uiten?

Geplaatst op 27/05/2024 door BedRock

Mijn social media feeds stonden de afgelopen weken vol met filmpjes van bijzondere work-outs. Calorieën verbranden door te springen in elastische tuigjes, conditie opbouwen door fitnessballen om te toveren tot trommels… De eerste overeenkomst tussen die video’s: het waren vooral (of eigenlijk alleen maar) vrolijke vrouwen die hun lichaam bewogen. De nog veel opvallendere overeenkomst tussen de filmpjes: er stonden steevast reacties van verontwaardigde mannen onder. Waarom kunnen vrouwen niet gewoon sporten zonder kritiek?

Sporten zonder kritiek op vrouwen: daar wordt het hoog tijd voor

De eerste keer dat ik zo’n sportfilmpje zag, besteedde ik er weinig aandacht aan. Dat mensen aan hun gezondheid en conditie werken is altijd een goed idee, maar de work-outs an sich interesseerden mij persoonlijk weinig. Doorscrollen dus, zou je denken. Maar dat bleek niet voor iedereen een logische vervolgstap. Nadat eenzelfde soort video twee, drie, vier keer op mijn tijdlijn voorbij kwam, begon ik me af te vragen waarom ik opeens in dit algoritme was beland.

Lees verder op www.BedRock.nl