HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Gear

Review: Stox running socks

Geplaatst op 03/06/2015 door urbanrunners

Review: Stox running socks

STOX Energy Socks lanceerde onlangs een lijn van functionele compressiekousen die beschikbaar zijn in meerdere varianten. Ik kreeg van STOX de Running editie toegestuurd om ze uitvoering te testen en daarna mijn bevindingen met jullie te delen.

Compressie

Waarom zou je deze kousen gebruiken tijdens het lopen? Dat is de vraag die ik mezelf stelde, want ik loop nooit met kousen en daarom wist ik ook niet wat ik er van moest verwachten.

Voor wie nog geen ervaring heeft met dit soort sokken is het wel even belangrijk om toe te lichten wat de functie is. De kousen bevorderen de doorbloeding en zorgen voor een maximale zuurstofopname. Hierdoor heb je minder snel vermoeide en/of opgezwollen benen en voeten. Het bevordert de afvoer van afvalstoffen en kan het een preventieve of herstellende werking hebben bij spataders. Ook verkleint het de kans op shin splints en heb je minder snel spierpijn. Klinkt goed, toch?


Mijn eerste indruk

Mijn eerste indruk van de Energy Socks toen ik ze uit de verpakking haalde was het coole ontwerp en de de mooie kleurencombinatie. Goed voelbaar zijn de vlakken die ondersteuning moeten bieden tijdens het lopen.

Met dit mooie design en kleuren mag je zeker gezien worden. Zeker als me dit echt gaat helpen tijdens mijn run ben ik overtuigd. Er is een handleiding bijgevoegd om je precies te vertellen hoe je deze sokken aan moet trekken. Volg de stappen om ze op de juiste manier aan te trekken en ze zullen je optimaal ondersteunen. Ook zit er een speciaal waszakje bij, zodat je ze na je run goed kunt beschermen tijdens het wassen. Je moet ze vooral ook niet uitwringen; uithangen is het beste. Ok, here we go!

Strak

Wat je meteen merkt is dat de Socks super strak zitten. Helemaal als je nog nooit compressie sokken hebt gepast is dit even wennen. Vooral bij het uittrekken van de Socks moet je even een handigheidje in krijgen maar er zit een goede instructie bij.

De Socks zitten eigenlijk meteen heel fijn. Goed nauwsluitend, maar niet te strak en knellen niet af. Ze moeten juist strak zitten, ofwel compressie therapie: zodat ze voor een optimale bloedcirculatie zorgen. Ik heb ze getest met bootcamp en rondje hardlopen van 9 km. Na beide trainingen voelen m'n kuiten meer ontspannen aan dan normaal. De volgende dag merk ik ook dat ik minder tot bijna geen spierpijn heb dan wanneer ik zonder Socks zou rennen. Erg fijn dus!

Stox Stox

STOX Energy Socks zijn er in vier verschillende typen: STOX Work (sokken en panty's), STOX Sports Running, STOX Sports Recovery en STOX Travel. Later dit jaar wordt de lijn verder uitgebreid.

Voor de modieuze look van STOX-sokken is samengewerkt met Martijn van Strien, textielontwerper en in 2012 afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven.

De STOX Running Socks kosten € 34,95 en kun je hier bestellen. Ik ben overtuigd en ga ze vaker dragen!!

http://www.urbanrunners.nl


,