HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Beauty

Aloë Vera: een natuurlijke oplossing voor veel huidproblemen

Geplaatst op 20/06/2017 door puurenkracht


Aloë vera is een geneeskrachtige plant die veel voordelen oplevert voor onze gezondheid. De oude Egyptenaren beschouwden het zelfs als 'de plant van onsterfelijkheid'. Tegenwoordig is aloë vera een
belangrijk ingrediënt in allerlei gezondheidsproducten.

Deze bijzondere plant heeft een positief effect op het hele lichaam. Ook voor onze huid heeft aloë vera veel te bieden.

Wat is aloë vera?
Aloë vera is een cactus die in droge gebieden voorkomt. Deze plant is beroemd geworden, omdat het een gel bevat met essentiële vitaminen en mineralen. Deze gel kan worden ingenomen of op de huid worden aangebracht.

Al in de oudheid werd ontdekt dat aloë vera een positief effect heeft op de genezing van wonden. Dit komt doordat de gel de aanmaak van nieuwe huidcellen stimuleert. Een andere belangrijke eigenschap van aloë vera is dat het de huid helpt om vocht vast te houden. Aloë vera werkt ontstekingsremmend en het zorgt voor herstel van veelvoorkomende huidproblemen.

Aloë vera helpt bij zonnebrand.
Dit scenario komt bij veel mensen bekend voor: je blijft net iets te lang in de zon zitten, met een rode huid als resultaat. Hoewel die roodheid meestal snel wegtrekt, is de huid beschadigd geraakt. Aloë vera kan ondersteunend zijn bij het herstel. De gel beschermt de kwetsbare huid voor invloeden van buitenaf en zorgt ervoor dat de huid gehydrateerd blijft.

Aloë vera zorgt ervoor dat de huid niet uitdroogt.
Veel mensen hebben te maken met een droge huid. Aloë vera heeft als prettige eigenschap dat het de huid hydrateert, zonder dat het vet aanvoelt. Bovendien is het praktisch: je kunt prima een laagje aloë vera op het gezicht aanbrengen, voordat je make-up gaat gebruiken. Een andere mogelijkheid is om aloë vera in te zetten als verzorging na het scheren. Behalve hydratering van de huid, heeft het een positief effect op eventuele scheerwondjes.

Lees de blog verder op puurenkracht.nl