HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Dit is het meest effectieve dieet voor gewichtsverlies, volgens

Geplaatst op 20/06/2017 door happyinshape

Je dacht misschien dat het schrappen van koolhydraten het meest effectief was om gewicht te verliezen, maar niet is minder waar. Uit nieuw onderzoek, dat is gepubliceerd in de Journal of the American College of Nutrition, blijkt namelijk dat een plantaardig dieet de sleutel is naar gewichtsverlies. Zou jij vegetarisch willen gaan voor een maatje minder? 

Vegetarisch

Uit het onderzoek is gebleken dat het niet eten van vlees een boost kan geven aan de stofwisseling én dat mensen die alleen granen, groentes, fruit en noten eten, minder vaak last hebben van diabetes type 2. Daarnaast blijkt een vlees-vrij dieet volgens de onderzoekers twee keer zo effectief te zijn tegen gewichtsverlies dan eentje waarbij wel vlees wordt gegeten. Bij de proefpersonen van het onderzoek bleek dan ook dat de mensen die van vleesrijk- naar een vleesarm dieet zijn gegaan sneller afvallen dan mensen met een ander dieet. 

Lees verder op www.happyinshape.nl