HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Vegan banaanpannenkoeken

Geplaatst op 20/06/2017 door Furrow

Tegenwoordig eet je geen 'pannenkoek', want hij moet minstens koolhydraatarm, lactose- én glutenvrij zijn en het liefst ook nog met zo min mogelijk toegevoegde suikers. Klinkt onmogelijk, maar deze vegan banaanpannenkoeken voldoen bijna aan alle eisen. Bijna, want ze zijn niet echt koolhydraat. De vraag is alleen of dat zo erg is. 

Banaan ongezond

Een banaan wordt vaak vermeden vanwege zijn hoeveelheid koolhydraten, maar dat stempel is niet altijd terecht. Koolhydraten zijn niet per definitie ongezond, het gaat er alleen om dat je de juiste kiest. En dat is bij een banaan het geval.  Een banaan bevat namelijk koolhydraten in hun natuurlijke matrix, oftewel onbewerkt en zijn makkelijk verteerbaar. Daarnaast bevat hij ook relatief veel vezels, vitamine B6 en zorgt hij voor het stabiliseren van je bloedsuiker, waardoor je langer een vol gevoel hebt.

Lees verder op www.furrow.nl