HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Beauty

5 verrassende redenen waarom je haar vet wordt

Geplaatst op 23/06/2018 door happyinshape

Heb je net je haar gewassen, is het de volgende dag alweer vet. Komt dit je bekend voor? Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Nu hoeft een vette coupe echt niet alleen te komen doordat je 'vies' haar hebt of omdat je het te vaak was. Er zijn nog heel wat redenen die er óók voor kunnen zorgen dat je haar vettig wordt. We noemen de vijf meest voorkomende even voor je op. 

1. Je zit te vaak aan je haar 
Breng je regelmatig je lokken in model met je vingers? Dan is er een grote kans dat je aan het einde van de dag vettig haar hebt. Als je met je vingers over je hoofdhuid gaat, blijft er vet van je hoofdhuid aan je vingers zitten. Dit smeer je vervolgens uit over je haren zodra je het in model brengt. Hetzelfde geldt voor krabben op je hoofd. Wil je dit voorkomen? Probeer dan wat minder aan je haren te zitten! 

2. Te veel wassen 
Deze zag je natuurlijk al aankomen. Heel vaak je haren wassen helpt op de korte termijn misschien tegen vet haar, maar op de lange termijn werkt het juist andersom. Als je je haar elke dag wast, was je telkens de natuurlijke oliën van je hoofdhuid af. Hierdoor gaat je hoofdhuid telkens extra zijn best doen om nieuwe olie aan te maken, zodat je hoofdhuid niet uitdroogt. Hierdoor wordt je haar dus ook snel vet. Probeer je wasbeurten langzaam af te bouwen naar 2 tot 3 wasbeurten in de week voor het beste resultaat. 

lees verder:

https://happyinshape.nl