HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Tech

Plastic Praat: boodschappen doen

Geplaatst op 19/06/2018 door Ookgoed

Een plasticvrije kantoordag, dat lukt ons wel! Maar, hoe zit dat met de boodschappen? Hoe kun je tóch minder plastic verbruiken, zonder dat je eerst een uur in de auto zit voor de dichtstbijzijnde bulkwinkel? Krista gaat op onderzoek uit!

We gaan lekker!

Sinds we op de OokGoed!-redactie willen stoppen met plastic, zien we ineens overal plastic. We gaan lekker, want de wasbare broodzakjes, bio-bidons en roestvrijstalen broodtrommels zeulen we elke dag mee naar kantoor. Dat voelt heel goed! En toch, ik wil meer. Of eigenlijk minder. Want ook thuis probeer ik zo weinig mogelijk en het liefst helemaal geen plastic te gebruiken. Geloof mij, daar schrik je van! Loop even door je woonkamer en tel alle spullen die van plastic zijn of waar stukken plastic in verwerkt zitten. Juist ja. Daarom heb ik vorig weekend zoveel mogelijk plastic zooi weggegooid. Al is dat soms knap lastig, want hoe doe je dat bijvoorbeeld met deo? De dop is van plastic, maar ik wil graag wel lekker lang fris ruiken. En ik zie mezelf toch echt niet in de winkel eerst alle plastic doppen van de producten trekken en alles met een pokerface afrekenen.

lees verder:

https://www.ookgoed.org