HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Wat is gezonder? Diepvries fruit of vers fruit?

Geplaatst op 19/06/2018 door vivonline

Misschien heb je wel het idee bij diepvries fruit dat het onnatuurlijke processen zijn en simpel in een doosje of zak in de vriezer liggen. Of misschien denk je dat er in diepvries fruit minder vitamines en voedingsstoffen zitten. Het is allebei niet waar. Als het gaat om de productie, is diepvries beter en alle voedingsstoffen blijven behouden.

Vers fruit heeft maar een beperkte levensduur

Vaak denken we er niet bij na als we fruit kopen in de supermarkt. Het heeft al een hele weg afgelegd voordat het in de supermarkt komt te liggen. Het meeste fruit wordt al geplukt voordat het de kans heeft gekregen om te rijpen. Voeg daaraan het transport naar het magazijn en de lange opslag toe. Je snapt dus dat het fruit in de supermarkt niet altijd lang meer houdbaar is. Wanneer de klant het koopt, zal het ook nog even op de fruitschaal blijven liggen.

Invriezen behoudt de rijpheid

Fruit en groenten dat wordt ingevroren, wordt geplukt en bewaard op het hoogtepunt van rijpheid, wanneer het dus de meeste voedingsstoffen heeft. Het invriezen zal de vitamines dus behouden. Wetenschappers van de Universiteit van Chester ondervonden dit in een studie waarbij ze de voedingswaarden op verschillende levels van fruit uit de koelkast en bevroren fruit hadden gemeten. Ze vonden meer voedingsstoffen in de bevroren monsters van broccoli tot aan bosbessen. In twee op de drie bevroren fruit en groenten vonden ze hogere levels aan antioxidanten.

lees verder:

https://www.vivonline.nl