HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Wil je afvallen? Speel een computerspelletje!

Geplaatst op 02/06/2019 door fitnl

Een veel te groot deel van de mensen heeft overgewicht. Dit is vooral in de westerse wereld een groot probleem; zo is maar liefst 70% van de Amerikanen te zwaar. De overmatige beschikbaarheid van ongezond voedsel speelt hierin een grote rol.

Ongezonde snacks zijn óveral. Krijg je onderweg trek, dan is het lastig om een gezond tussendoortje te vinden. Wil je afvallen, dan dien je alle verleidingen te weerstaan. Maar “minder snoepen” is véél makkelijker gezegd dan gedaan.

Je wilskracht is niet oneindig

Op een gegeven moment is je wilskracht gewoonweg op en zwicht je voor je ongezonde impulsen; eerdere onderzoeken hebben aangetoond dat een lage mate van zelfcontrole een voorspeller is voor ongezond eetgedrag, mislukte afvalpogingen, overgewicht en gewichtstoename [1-4]. Het zou dus zeer welkom zijn als je op een bepaalde manier die wilskracht kunt trainen. Liefst met zo min mogelijk moeite natuurlijk. 😉

Maar nieuw onderzoek lijkt veelbelovend: het lijkt erop dat het spelen van een videospelletje kan helpen om gezonder te eten. Psychologen van de Amerikaanse Drexel Universiteit hebben samen met game-deskundigen een computerspel ontwikkeld dat mensen moet stimuleren gezondere keuzes te maken en hun ongezonde impulsen te beheersen [5]. In hun studie werden 106 deelnemers ingedeeld in 4 verschillende groepen, waarvan 1 het ontwikkelde spel diende te spelen.

Lees verder op www.fit.nl