HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Zwem je fit! – Voordelen van zwemmen

Geplaatst op 22/06/2019 door followfitgirls


Hoezo zwemmen?

Krachttraining blijft mijn favoriet maar zoals ik al eerder vertelde vind ik het ook heel leuk om dit af te wisselen met andere sporten. Zo stond ik al in de boksring en volgde ik een cursus squash. Mijn coach Anne kwam met het idee om naast krachttraining elke week een half uurtje te gaan zwemmen. Hoezo zwemmen, dat doe je toch alleen op vakantie? Toen ik terugdacht aan wat voor waterrat ik vroeger was en mijn coach me alle voordelen van zwemmen uitgelegd had was ik om en diezelfde week dook ik het zwembad in. Heerlijk!

Zwem je fit!

Nu ik dankzij mijn coach alle voordelen van zwemmen weet, fiets ik elke week niet alleen naar de gym maar ook naar het zwembad en is het een nieuw vast item in mijn sportroutine. Ik denk zelfs dat het een ‘blijvertje’ wordt. Denk jij net als ik eerst dacht ‘hoezo zwemmen’? Misschien dat deze 12 voordelen je overtuigen.

12 x voordelen van zwemmen

  1. Het is een full body workout omdat je bijna alle spieren in je lichaam gebruikt
  2. Je slaapt beter en lekkerder
  3. Verhelpt en voorkomt gewrichtsklachten
  4. Het is de sport met de minste kans op blessures (weinig belasting van je spieren)
  5. Goed voor je conditie
  6. Je vergroot je botdichtheid

Lees verder op www.followfitgirls.com