HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

7 redenen waarom er geen vierde kind komt

Geplaatst op 02/06/2020 door love2bemama

Er werd vaak aan mij gevraagd: ‘En… komt er nog een vierde?’ Alsof je, als je drie kinderen hebt, standaard nog voor een vierde gaat. Is drie niet genoeg? Nu ze ouder zijn krijg ik deze vraag gelukkig niet meer maar toen de kinderen klein waren, en ze kwamen snel op elkaar, leek het mensen normaal dat er nog een vierde zou volgen. In mijn omgeving vullen veel gezinnen hun drietal aan met een vierde. Vier lijkt misschien het nieuwe drie te zijn, maar voor ons blijft het toch echt bij drie. Ik had destijds genoeg redenen om niet voor een vierde te gaan… Er komt geen vierde kind!

Er komt geen vierde kind

Laat ik voorop stellen dat ik het sowieso stom vind dat mensen überhaupt vragen of er nog een kind komt. Zo recht voor z’n raap. Het is niet erg om het hierover te hebben, maar steeds maar weer te vragen: ‘En… komt er nog een baby?’ vind ik onbeschoft. Of wat dacht je van de vraag: ‘Blijft het hierbij of…?’ Achter zo’n onschuldige vraag kan zelfs een verhaal schuilen wat je aanvankelijk niet had verwacht.

Lees verder op www.love2bemama.com