HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Bloemkool en broccoli salade met ansjovisdressing

Geplaatst op 17/06/2020 door UitPaulinesKeuken

Ik zag ooit een recept voor een salade met rauwe bloemkool. Dat leek me helemaal niets, ik heb een kleine aversie tegen bloemkool. Het komt vooral door de geur in huis wanneer je de bloemkool kookt. Daar gaat mijn promopraatje voor dit recept, maar ik besloot toch dat recept te maken. Dat zal vast in het kader “laten we meer groenten eten” geweest zijn. Het bleek geweldig! De truc is wel om de roosjes heel dun te schaven/snijden. Hoe dunner hoe lekkerder je salade wordt. Ik gebruik hiervoor een mandoline, ik vind het een onmisbare tool in de keuken, maar eigenlijk ken ik niemand behalve mijzelf die dat ding heel vaak uit de keukenla haalt. Maar gebruik hem! Het maakt deze bloemkool en broccoli salade helemaal top!

De dressing...

Wat deze broccoli salade nog meer top maakt is de dressing van ansjovis, kappertjes, sjalotjes en citroenazijn. Je kunt alles netjes snijden of heel snel hakken in het hakmolentje van de staafmixer. Schenk de dressing over de in dunne plakken gesneden groenten en ga er daarna even met je handen doorheen. Zoals Jamie Oliver ook altijd doet, zodat alle plakjes een beetje van de dressing hebben. Om je vingers bij af te likken! Serveer de salade met knapperig in de pan geroosterde amandelen en wat knapperige ciabatta.

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl