HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Column: Hey coach, weet je zeker dat je mensen wilt helpen?

Geplaatst op 10/06/2020 door fitnl

De beste coach voor jouw situatie: is dat de topsporter met veel medailles? De strakke #fitgirl met duizenden volgers? De fanatieke sportieveling die van zijn hobby zijn werk wil maken?

Of kun je toch beter starten bij de coach in de buurt die al jarenlang mensen succesvol helpt?

Van je hobby je werk maken

Veel fanatieke sporters duiken graag het sportwereldje in om hun passie, kennis of motivatie te delen. “Te gek”, dacht ik vroeger, “hoe meer zielen, hoe meer vreugd” – maar er is ook een andere kant van de medaille. Helaas zie ik nog te vaak sporters die gestart zijn met het aanbieden van coaching omdat ze sporten en voeding interessant vinden. Maar het hele aspect van klanten helpen boeit ze weinig.

Hoeveel coaches ken jij die écht passie hebben voor het helpen van mensen? En die daarnaast weten hoe dat moet, effectief mensen helpen? Hoeveel coaches ken jij die overduidelijk het beste willen halen uit kun klanten? Nog te vaak zie ik initiatieven die te goedkope coaching aanbieden, met een prijs waarvoor je mensen echt niet voldoende kunt bijstaan. Of die succesfoto’s gebruiken, wat stigmatisering in de hand werkt en de mentale gezondheid negatief beïnvloedt.

Lees verder op www.fit.nl