HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Hoe combineer je cardio- en krachttraining?

Geplaatst op 19/06/2020 door fitnl

Je wilt meer spiermassa, spierkracht én een betere conditie. Maar hoe combineer je krachttraining en cardio in je trainingsschema? Kan dit achter elkaar, op dezelfde dag, of moet je de trainingen over verschillende dagen verdelen? In dit artikel lees je het antwoord!

Achtergrond

Spiergroei, ontwikkeling van spierkracht en conditieopbouw zijn complexe processen die door veel factoren worden beïnvloed. De belangrijkste zijn je training, mindset, voeding en voldoende herstel. Dit artikel gaat over de combinatie van kracht- en duurtraining – daarom ligt de focus in dit artikel op training. Wil je meer weten over sportvoeding? Lees dan dit artikel met tientallen handige tips over sportvoeding.

Om een beter beeld te krijgen, is het belangrijk om eerst de trainingswettendoor te nemen. Cardio en krachttraining hebben namelijk beide een ander effect op het lichaam. Hoe dit precies zit, leg ik je hieronder uit.

Wat is het effect van cardio?

Cardiotraining zorgt voornamelijk voor een betere conditie en een beter uithoudingsvermogen. De toename van spiermassa is beperkt of blijft stabiel als je alleen duursport traint. Over het algemeen wordt een behoud of kleine toename van type 1 spierweefsel waargenomen. En daarnaast een behoud of daling van het type 2 spierweefsel [1].

Lees verder op www.fit.nl