HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Met welke leeftijd kan een kind alleen buiten spelen?

Geplaatst op 23/06/2020 door love2bemama

Met welke leeftijd kan een kind alleen buiten spelen? Het antwoord is eigenlijk heel simpel: als je er een goed gevoel bij hebt. Zo. Klaar is de blog. Maar nee, was het maar zo simpel. Tuurlijk klopt het wel. Zolang je er als ouder geen goed gevoel bij hebt dat je kind alleen buiten speelt moet je het zeker niet doen. Er zijn een paar dingen waar je rekening mee kan houden vanaf welke leeftijd een kind alleen buiten kan spelen. 

Vanaf welke leeftijd alleen buiten spelen?

Vanaf welke leeftijd kan je kind alleen buiten spelen? Dat weet jij als ouder het beste. Er zijn wel een aantal punten waar je rekening mee kunt houden als je deze beslissing neemt. Buitenspelen is in ieder geval super gezond voor je kinderen dus of ze nou met of zonder begeleiding gaan, laat ze zoveel mogelijk naar buiten gaan.

Alleen buiten spelen: De buurt

Het is een groot verschil of je middenin de stad woont waar de trams, auto’s en fietsers je van je sokken rijden als je niet oplet of dat je in een rustige buurt woont waar veel sociale controle en weinig verkeer is. In dorpen met veilige speelpleintjes zullen kinderen vrij vroeg alleen buiten kunnen spelen. Helemaal top is het als je bijvoorbeeld vanuit je keuken af en toe je kind in de gaten kan houden. Maar middenin de stad? Nee, daar zou ik zelfs mijn bijna 10-jarige niet alleen durven te laten spelen. 

Lees verder op www.love2bemama.com