HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Speeltips voor kinderen met astma

Geplaatst op 21/06/2020 door love2bemama

Heb jij een kind met astma? In deze blog speeltips voor kinderen met astma. In Nederland zijn er ongeveer 640.000 mensen met astma, waarvan ruim 100.000 kinderen met astma. Naar verwachting zal dit aantal de komende jaren alleen nog maar meer groeien. Astma is een irritatie van de luchtwegen welke reageren op prikkels. Dit kunnen zowel allergische (o.a. pollen, huisstofmijt, huidschilfers van huisdieren) als niet-allergische (o.a. sigarettenrook, kou, parfum) prikkels zijn. Klachten zijn benauwdheid of piepende ademhaling, hoesten of huiduitslag (eczeem). Tevens kunnen (in)spanning of luchtweginfecties ook klachten veroorzaken.

Kinderen met astma

Ons zoontje heeft het dus ook. Astma. Inmiddels is hij een ervaren ‘puffer’ en hebben we het aardig onder controle, maar het is erg schrikken om je kind zo enorm benauwd te zien. Omdat hij vaak benauwd wordt na inspanning (gymles!) heeft hij ook een extra ‘puf-kit’ op school waar hij dus zo nodig gebruik van kan maken.

Helaas merken wij dat het hem soms toch nog belemmerd in zijn doen en laten. En dan vooral in het DOEN, want dat wil hij juist zo graag; lekker spelen en meedoen en buiten kunnen spelen

Lees verder op www.love2bemama.com