HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Wanneer weer veilig sporten na je bevalling?

Geplaatst op 18/06/2020 door love2bemama

Na mijn bevalling wilde ik zo snel mogelijk mijn oude lijf weer terug. Ik was heel blij met mijn kindje, maar voelde me niet happy in mijn lichaam. Alles zag er anders uit en mijn lichaam voelde niet meer vertrouwd. Herken jij dit? Sporten dat was wat ik wilde, ik voelde me lui nu ik dit niet kon. Vreselijk! 4-6 weken wachten zijn de adviezen, na een keizersnede nog eens 2-4 weken langer. Hoe ik dit vol heb gehouden? Niet! Ik vond het wel lastig; wanneer kun je weer sporten na je bevalling en dat het ook goed is voor je lichaam?

Weer sporten na mijn bevalling?

Wanneer sporten na bevalling? Wanneer kan dat weer veilig? Binnen een week zat ik weer op de fiets. Zo hard ik kon trapte ik in het rond, om na 20 minuten uitgeput weer thuis te komen. Of dit wel verstandig is? Tja daar dacht ik eigenlijk niet zo over na. Met mijn huidige kennis kan ik je zeggen dat het best wel kan. Mits je geen schade hebt tussen je benen en je tijdens je zwangerschap in beweging bent gebleven.

Lees verder op www.love2bemama.com