HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Wat is anticonceptie en welke methode past het best bij jou?

Geplaatst op 04/06/2020 door love2bemama

Anticonceptie beschermt je tegen een (ongewenste) zwangerschap. We kennen in Nederland verschillende anticonceptiemethoden, de meeste zijn gericht op de vrouw. Maar wat is de beste anticonceptie? Welke methode het best bij een persoon past is persoonlijk. Dit heeft te maken met de persoonlijke voorkeur van de gebruiker, maar ook met de wijze waarop het lichaam op bepaalde anticonceptie reageert. In deze blog meer over wat is anticonceptie en welke methodes er zijn zodat jij kan kijken wat het beste bij jou past.

Wat is anticonceptie?

Kort samengevat is anticonceptie het voorkomen van een zwangerschap bij geslachtsgemeenschap. Met anticonceptie voorkom je dat de zaadcel en eicel bij elkaar komen en zo voorkom je het ontstaan van een embryo die zich kan innestelen in de baarmoeder wat een zwangerschap wordt.

Wat is de anticonceptie pil?

Een van de meest bekende anticonceptiemethoden is de pil. Bij de anticonceptiepil neem je dagelijks, op hetzelfde tijdstip een pil in om zwangerschap te voorkomen.

Lees verder op www.love2bemama.com