HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

3 jaar kleuteren: naar groep 3 of liever niet?

Geplaatst op 23/06/2021 door love2bemama

Van alle kleuters, doen er maar liefst een op tien kinderen groep 2 nog een jaartje over. ‘Kleuteren’ wordt dit ook wel genoemd. Dit krijg je meestal te horen op het moment dat je kind naar groep 3 hoort te gaan, maar beter nog een jaar kan blijven zitten om te kleuteren, dus. Dit klinkt misschien heel heftig, maar toch wordt kleuteren niet als doubleren gezien en is het soms echt heel hard nodig. In dit blog praten we jou bij over 3 jaar kleuteren.

3 jaar kleuteren?

Toch bestaat er veel discussie over het zogenaamde ‘kleuteren’. Daar waar de ene ouder het prima vindt als een kind nog een jaartje langer kan werken aan de ontwikkeling, is de andere ouder er weer fel op tegen. Ze hebben het idee dat er wordt gezegd dat hun kindje achterloopt. Dit valt meestal niet in goede aarde. Toch heeft kleuteren hier eigenlijk vrij weinig mee te maken. Er kunnen een tal van redenen zijn om een kind niet naar groep 3 te laten gaan maar nog een jaar te laten kleuteren. Wat zijn de voor-en nadelen van 3 jaar kleuteren?

Lees verder op www.love2bemama.com