HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

5 Tekenen dat je meer stress hebt dan je denkt

Geplaatst op 06/06/2021 door happyinshape

Je kampt met huidproblemen

Stress kan een hormonale schommeling veroorzaken. Denk je niet heel veel stress te hebben, maar ervaar je wel opeens meer puistjes? Dan kan die tensie maar zo de veroorzaker zijn. “Wat we denken en voelen kan een rol spelen in hoe onze huid eruitziet. Je huid schreeuwt als het ware tegen je dat je om je stresslevels moet denken”, vertelt dermatoloog Keira Barr aan Brit UK.

Je voelt je gestrest in situaties waarin je normaal blij bent

Samen met je vriend(in) een filmpje kijken, genieten van een heerlijk diner of lekker badderen. Dit zijn momenten waar de meesten intens van kunnen genieten. Voel jij je daarentegen tijdens zulke momenten alsnog anxious? Dan is ook stress hier waarschijnlijk weer de schuldige. Psychotherapeut Ginnifer Morley vertelt dat dit onrustige gevoel een teken van te veel stress is. In dit geval hield de stress al zo lang aan dat het voor een complexere angstreactie heeft gezorgd.

Lees verder op www.Happyinshape.nl