HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Alles wat je moet weten over een basisverzekering

Geplaatst op 08/06/2021 door boostyourhealth

Om je te verzekeren voor zorgkosten, sluit je een zorgverzekering af. Iedere Nederlander van 18 jaar en ouder moet minimaal een basisverzekering afsluiten. Dit is bij wet geregeld. Voor het afsluiten van een basisverzekering kun je bij verschillende verzekeraars terecht. Veel mensen denken dat deze verzekering bij iedere verzekeraar hetzelfde is. Toch is dit niet het geval. Om te voorkomen dat je een verkeerde keuze maakt, vertellen wij je hier alles wat je moet weten over een basisverzekering.

Wat wordt er gedekt door een basisverzekering?

Dankzij een basisverzekering worden zorgkosten gedeeltelijk vergoed. Zo betaal je bijvoorbeeld niets voor een bezoekje aan de huisarts. Ook bepaalde medicijnen worden vergoed door de basisverzekering, evenals kraamzorg en wijkverpleging. Moet je naar een medisch specialist, kaakchirurg of internist? Dan worden de kosten meestal ook grotendeels vergoed door de basisverzekering. Je krijgt dan wel te maken met eigen risico. 

Lees verder op www.boostyourhealth.nl