HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Asperges met bietensalsa

Geplaatst op 10/06/2021 door KokenmetKarin

Er zijn van die dingen die elk jaar moeten. Asperges bijvoorbeeld, daar komen we niet onderuit. Is dat erg? Zeker niet! Sommige verplichtingen zijn juist heel fijn. Ik kan me elk jaar weer enorm verheugen op het aspergeseizoen, dat altijd weer korter is dan je denkt. Na 21 juni is het traditiegetrouw weer voorbij met die ranke rakkers, dus toeslaan als ze er zijn is het devies. Nu ben ik in mijn culischrijfcarrière intussen aan mijn zestiende aspergeseizoen toe, dus dan wordt het zo langzamerhand best lastig om weer iets geheel nieuws te verzinnen. (Ook al zou je dat na die heerlijke asperges van gisteren en eergisteren natuurlijk niet zeggen, geef maar toe.) 

Bovendien wil het merendeel der mensen asperges toch het liefst ultraklassiek, met ham en ei en gesmolten boter of hooguit hollandaisesaus. Gezien de speciale stellages vol aspergesauspakjes in de supermarkt maakt menigeen daar jaar in jaar uit gebruik van. Een blamage, als je het mij vraagt. 

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl