HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Gezond egoïsme: Eerste hulp voor Pleasers

Geplaatst op 09/06/2021 door boostyourhealth

Hoe word je een pleaser? En veel belangrijker: hoe kom je hier weer vanaf? Als klein kind weten we heel goed wat we wel en niet willen en zijn hier vaak ook heel duidelijk in. Totdat we ouder worden en doorkrijgen dat dit niet altijd wordt gewaardeerd. Dat we een extra aai over onze bol krijgen als we lief zijn voor een ander, ons bescheiden opstellen, stil zijn in de klas en braaf luisteren naar de meester of juf. Ergens tussen dat kleine kind dat zelf heel goed weet wat het wil en de pleaser vindt er een belangrijke verschuiving plaats. We leren af om dichtbij onszelf te blijven. En dat is geen beste ontwikkeling. Het goede nieuws is dat we dit tij kunnen keren. En dat we kunnen leren om als volwassene vaker voor onszelf te kiezen. Door aan de slag te gaan met gezond egoïsme creëer je eindelijk weer tijd en ruimte voor jezelf.

Pleaser alert!

Pleasen betekent dat je anderen graag tevreden stelt. Dat je hen blij wilt maken, wilt voldoen aan de verwachtingen en graag aardig gevonden wilt worden. Dit is natuurlijk heel mooi. Maar helaas gaat dit vaak zo ver dat het ten koste gaat van jezelf. 

Lees verder op www.boostyourhealth.nl