HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Hoeveel voeding mag je baby? Check dit voedingsschema!

Geplaatst op 24/06/2021 door love2bemama

Het voedingsschema van een baby is een van die dingen waar je bijna constant mee bezig bent. Het lijkt makkelijk, het feit dat je kind alleen maar melk drinkt, maar er zitten nogal wat haken en ogen aan de voedingen en de schema’s. Veel ouders weten niet hoeveel voeding een baby precies mag of nodig heeft. Dit zorgt voor flink wat onzekerheid. 

Wanneer je je baby voeden?

Sowieso drinkt je baby de eerste maanden alleen maar melk. Dit kan borst- of kunstvoeding zijn. Er zijn ook moeders die dit combineren. Je kan ervoor kiezen om een vast voedingsschema aan te houden of ‘voeden op verzoek’. Bij het laatstgenoemde geeft je baby zelf aan wanneer hij wil drinken. Zeker in de eerste weken drinken baby’s heel veel keer op een dag. Dit is omdat het maagje nog maar heel klein is. Er kan niet zoveel voeding in één keer gedronken worden. Je baby kan om deze reden zo tien tot twaalf keer per dag voor een voeding komen. Dit komt overeen met een voeding om de twee uur.

Lees verder op www.love2bemama.com