HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Mijn eerste mental breakdown tijdens de zwangerschap…

Geplaatst op 05/06/2021 door optimavita

Maandag 31 mei 2021 is het nu ik dit typ. Met een zwaar hoofd van mijn huilbui van net, start ik met frisse moed dit artikel. Ik kan je alvast geruststellen, er is niets ernstigs aan de hand. Ik ben me er volledig van bewust dat mijn tranen en m’n wanhopige gevoel volledig veroorzaakt worden door hormonen…toch kan ik mezelf (nog) niet opbeuren. Omdat ik weet dat héél veel zwangere vrouwen, vrouwen en mensen in het algemeen dit zullen herkennen, wil ik mijn gedachtes en gevoelens in dit artikel met je delen.

Wat er écht aan de hand is

Ik start maar direct met het beschamende gedeelte (omdat het allemaal écht niet zo erg is). Ik ga je vertellen wat er aan de hand is. Gisteravond werd ik wat verkouden. De laatste dagen was ik dat al in de ochtend, maar het trok na een half uurtje weg. Ik heb dat vrijwel mijn hele leven al, door de lichte allergieën die ik heb. Vanochtend was het echter véél extremer. Toch maar even een coronatest doen dus. Verder heb ik deze week ook nog een afspraak bij de huisarts voor m’n blaasontsteking, een afspraak bij de tandarts voor een gaatje en een afspraak bij de dermatoloog voor het (eventueel) laten weghalen van een moedervlek. Ik voelde me een medisch wrak.

Lees verder op www.Optimavita.nl