HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Zijn anti-aanbaklaag pannen slecht voor de gezondheid?

Geplaatst op 08/06/2021 door fitnl

Kook jij met pannen met een antiaanbaklaag? Deze kan je dan het beste meteen weggooien. Aldus de Keuringsdienst van Waarde. Ze zouden namelijk slecht voor je gezondheid zijn. Wat zijn de risico’s van deze pannen? En wat is een beter alternatief? 

In maart van dit jaar kwam de Keuringsdienst van Waarde met een aflevering over antiaanbaklaagpannen. Zij ontdekten op de gebruiksaanwijzing van deze pannen de volgende tekst: ‘als de pan te heet wordt kunnen dampen vrijkomen die gevaarlijk zijn voor vogels’. Genoeg aanleiding om hier meer onderzoek naar te doen. En het bleek dat deze pannen niet alleen nadelig kunnen zijn voor de gezondheid van vogels [1].

Schadelijk voor de gezondheid?

Laten we beginnen met de risico’s voor Tweety. Het advies om vogels uit de buurt van de keuken te houden komt namelijk niet zomaar uit de lucht vallen. De stoffen die vrij kunnen komen bij oververhitting van antiaanbaklaag pannen zijn zeer giftig voor vogels.

Lees verder op www.fit.nl