HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Beauty

Zó voorkom je een zweetsnor in de zomer

Geplaatst op 12/06/2021 door happyinshape

Word jij tijdens de hete zomerdagen regelmatig overvallen door een zweetsnor? Onthoud dan goed: je bent niet alleen. Zweten in de zomer is hartstikke normaal, maar kan je soms een onzeker gevoel geven. Wij geven je hierom zes handige tips om dat glimmende laagje bovenop je bovenlip te voorkomen.

1. Dagcrème

Dagcrème is goed voor je huid, maar houdt ook warmte vast. Probeer op de plekken waar je snel zweet (lees: bovenlip) niet te veel dagcrème te smeren of kies op deze plekken voor een niet te rijke crème. Hierdoor voorkom je deze extra warme laag en zal je zweetsnor minder snel opduiken.

2. Calm down

Van stress ga je zweten. Het laatste wat je dus moet doen is gaan stressen om je zweetsnor. Ook al voel je je ongemakkelijk, onthoud dan dat iedereen zweet. Je bent dus niet alleen en je hoeft je nergens druk om te maken. Zweten is hartstikke normaal. Zodra je rustig bent, zal je merken dat je zweetsnor een stuk sneller verdwijnt.

Lees verder op www.happyinshape.nl