HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

4 tips voor sporten in de hitte

Geplaatst op 30/06/2022 door fitnl

Het is zonnig en warm, maar dit weerhoudt jou er natuurlijk niet van om te gaan sporten. In dit artikel staan een aantal handige tips voor sporten met warm weer. Ook leggen we uit hoe je lichaam op hitte reageert, zodat je begrijpt waarom het belangrijk is om je training aan te passen op heet weer. 

Handige tips om te trainen met warm weer

Iedere sporter zou op de hoogte moeten zijn van de symptomen van de hitteaandoeningen. Maar het is natuurlijk beter om deze te voorkomen. Hier volgen een aantal praktische tips:

  • Plan je training ’s ochtends of ’s avonds. Hiermee ontloop je de hoogste temperaturen in het midden van de dag.
  • Bij hoge temperaturen dienen er tijdens een training of een wedstrijd iedere 15 tot 30 minuten drinkpauzes ingelast te worden.
  • Probeer net zo veel vocht te drinken als je verwacht uit te zweten. Dit kan je beter schatten door je bijvoorbeeld voor en na een trainingssessie een keer te wegen. Sowieso eens leuk om te doen; je merkt een groot verschil!
  • Draag zo min mogelijk kleding als je met warm weer gaat sporten. Als sporter moet je eigenlijk net iets te weinig kleding dragen omdat de kleding ervoor zal zorgen dat je nog sneller opwarmt. Kies voor kleding met lichte kleuren, deze zullen de warmte reflecteren in de omgeving. En kies voor kleding die je eventueel makkelijk uit kunt trekken.

Lees verder op www.fit.nl