HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

8 Tips om gemotiveerd te blijven met hardlopen

Geplaatst op 28/06/2022 door boostyourhealth

Hardlopen is zo fijn om te doen, maar soms is het lastig om gemotiveerd te blijven. Wij geven je daarom 8 handig tips om de motivatie terug te vinden en weer lekker te gaan rennen. Lees je mee?

1. Loop met iemand samen

Als je alleen loopt, ben je goed geconcentreerd en kun je gaan wanneer jou dat uitkomt. Maar je motivatie moet dan ook altijd uit jezelf komen. Samen met iemand anders lopen, heeft als voordeel dat je elkaar kunt motiveren. Je zegt minder snel af als iemand anders op je rekent. Daarbij komt dat het hardlopen gezelliger wordt als je met een vriend of vriendin loopt. Over het algemeen kun je het dan ook langer uithouden dan wanneer je alleen had gelopen. Je wordt bijvoorbeeld gemakkelijk afgeleid van pijntjes of vermoeidheid, als je met iemand kunt praten. Heb je problemen gemotiveerd te blijven, zoek dan een hardloopmaatje!

2. Wissel je routes af

Hardlopen kan snel eentonig worden. De beweging is constant hetzelfde. Daarom kan het zinnig zijn om regelmatig de route die je loopt te veranderen. Je kunt niet alleen eens door een andere wijk lopen, maar kunt ook kiezen voor een andere ondergrond. Loop je meestal op asfalt, kies dan eens voor het bos (met grint en zandpaden). Laat je route over een grote brug gaan voor wat extra uitdaging. Of loop eens binnen op een loopband met hoge hellingshoek (een goede loopband vind je hier). Als dit je allemaal goed afgaat, geeft dat meteen weer extra motivatie.

Lees verder op www.boostyourhealth.nl