HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Geplaatst op 28/06/2022 door beaufood

Je weet het: ik maak gráág indruk op mijn gasten. Hoe goed ik ze ook ken (en hoe goed ze mij ook kennen, vooral) – ik ben graag de veroorzaker van openvallende monden tijdens een diner. Eén gerecht waarmee ik altijd punten scoor, is biet in zoutkorst. In theorie is het bijzonder eenvoudig en stelt het weinig voor, maar in de praktijk? Verbluffend. Je gaart de rode knolletjes in een dikke laag zout, waardoor ze een heerlijk volle en intense smaak krijgen. Daarnaast is het ook een waar spektakelstuk op de dinertafel. Zet de schaal met bietjes op tafel en tik ze – onder toeziend oog van je tafelgenoten – kapot. Snijd de bietjes daarna in dunne plakken en serveer dit met romige burrata, een scheutje van de lekkerste olijfolie die je hebt en wat geroosterde amandelen. Fantastisch!

Groenten in zoutkorst

Voordat we verdergaan: wist jij eigenlijk al dat dat een ding was, rode biet in zoutkorst? Grote kans van niet – in de foodblogwereld zie ik dit concept nog maar weinig en ook op menukaarten van restaurants spot ik het maar een heel enkel keertje. De hoogste tijd dat je hier kennis mee maakt hoor, het is zó lekker en ook heel leuk om te doen!

Lees verder op www.beaufood.nl