HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Filippijnse aubergineschnitzel

Geplaatst op 30/06/2022 door KokenmetKarin

Elke dag weer verzinnen wat je moet eten is voor sommigen al een opgave, maar wat dacht u van elke week weer iets bedenken voor in de krant? Gelukkig krijg ik vaak suggesties van lezers. Al moet ik er eerlijk bij zeggen dat die vaak verzanden in de stapel. Zo kwam ik ineens een heel oud mailtje tegen van Tess Doucet: “Op een dag verscheen zoonlief (11) aan de dis en at maar een paar zuinige hapjes. Ik dacht dat hij bij een vriendje thuis frikandellen had gesnackt, maar wie schetst mijn gezicht toen hij na enig zoeken naar woorden – ‘hoe heet zo’n ding, niet een courgette maar…’ – vertelde dat hij een aubergine-omelet had gehad, of eigenlijk een soort aubergine-schnitzel. Elke kans om groente erin te krijgen grijp ik met beide handen aan, dat zal elke ouder begrijpen, dus ik appte de moeder van dat vriendje. Het blijkt Tarong Talong, volgens haar het makkelijkste recept uit de hele Filippijnse keuken. Ideaal als je niet weet wat je zal maken of eigenlijk geen zin hebt in koken. Misschien een tip voor je rubriek?”

Een omelet met aubergine, dat klinkt heerlijk, waarom had ik dat zo lang laten liggen? Ik bekeek verschillende Filippijnse Youtube-filmpjes. Geen woord van te verstaan, behalve af en toe ‘cooking oil’, maar de beelden waren duidelijk genoeg: aubergine roosteren, schil eraf, pletten tot een grote lap, door geklutst ei halen en bakken. Eitje. Heel lekker, vond ik zelf, maar mijn thuisfront vond het meer iets voor zachtvoedsel.nl. Te zacht.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl