HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Gemberbier met rabarber

Geplaatst op 29/06/2022 door KokenmetKarin

Nog meer rabarber? Jazeker, ik ben nog steeds op Texel, in de rabarbermoestuin van Jaap Vlaming waar ik vorige aflevering al over schreef.

Want waarom gaat iemand in hemelsnaam 140 soorten rabarber verzamelen? Het begon allemaal met een rabarberplantje van zijn opa, vertelt hij. Die rabarber, met z’n dunne korte steeltjes, vond zijn moeder veel lekkerder dan ‘die dikke groene’ uit de winkel. Jaap wilde weten waar de rabarber van opa vandaan kwam en ging op onderzoek uit. Eerst in boeken, daarna in Engeland, waar ze altijd al voorop liepen in telen. Hij nam 30 soorten plantjes mee terug naar Nederland en dat bleek nog maar het begin, want zijn zoektocht duurt nog altijd voort. Alleen het vervelende van rabarber, zegt Jaap, is dat ze in het begin allemaal sprekend op elkaar lijken. Pas na een paar jaar kun je goed de verschillen zien. Daarom schrijft hij alles op. Zolang hij de officiële naam niet weet, vernoemt hij elke plant naar de vindplek of de gulle gever.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl