HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Geroosterde hele bloemkool uit de oven met wijn en kaas

Geplaatst op 30/06/2022 door beaufood

Er is iets prachtigs aan gerechten met ‘hele’ ingrediënten. Een goudgebakken kip in z’n geheel, grove gepofte aardappelen of, zoals in dit recept, een hele bloemkool uit de oven. Het heeft iets indrukwekkends, iets natuurlijks en ‘home made’-achtigs. En dat is waarom dit soort gerechten zo mooi op tafel staan tijdens een diner: het zijn echte showstoppers. Deze bloemkool vind ik bijvoorbeeld bijzonder geschikt als bijgerecht. Het is simpel klaar te maken (al moet het daarna wel een tijdje in de oven), is gezond en heeft ontzettend veel smaak door onder andere de pittige mosterd, zoete honing en het lekkere zoute kaaskorstje. Matcht mega goed met een visje, zoals zalm of kabeljauw. Oh en nog een leuke fun fact: dit recept is geïnspireerd op de gestoofde prei van laatst. Ik dacht: die goddelijke wijnsaus, dat werkt vast ook wel met deze bloemkool. En oh yes, it did!

Bloemkool uit de oven

We moeten het éven hebben over bloemkool hoor. Want zelfs als je bent opgegroeid met kapotgekookte groenten en saaie AGV’tjes, heb je vast geen traumatische bloemkoolervaringen. Met bloemkool kan – naar mijn idee – gewoon vrij weinig mis gaan. In kleine stukjes kun je het roosteren, koken, wokken en alles daartussenin. Nog een beetje hard? Dan zijn de roosjes lekker fris en heerlijk in bijvoorbeeld een rijstschotel of bij noedels. Te lang gekookt en daardoor helemaal zacht? Pureetje! Of je draait er met gemak gezonde bloemkoolrijst van, je kneedt het om tot een healthy pizzabodem of je snijdt de stukken in stevige plakken als steaks.

Lees verder op www.beaufood.nl