HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Hummus van cashewnoten als dip

Geplaatst op 30/06/2022 door beaufood

Als je me op Insta volgt dan kan het je onmogelijk ontgaan zijn: ik was in Turkije, in Istanbul! En niet zomaar op vakantie of citytrip, ik was er op culinaire persreis. Hoe gaaf is dat?! We hebben er de stérren van de hemel gegeten. Wat kan je daar verrukkelijk vertoeven zeg. Natuurlijk ga ik hier nog lekker veel over delen, te beginnen met deze heerlijke hummus. Tijdens één van de Turkse diners kregen we een hummus van cashewnoten voorgeschoteld. Zij serveerden ‘m als voorgerecht maar ik zag ook meteen potentie voor een lekkere borreldip. Overigens weet ik zeker dat je deze cashewhummus net zo goed op een cracker of getoast broodje kan smeren als lunch. Hij is hoe dan ook superlekker! Heel fris en goed gekruid. En door cashewnoten te gebruiken als basis, en dus geen kikkererwten, werd hij extreem romig en net wat voller van smaak. Mega lekker.

Hmmm hummus…

Het zal een jaar of wat, zeg 6, geleden zijn dat hummus z’n intrede maakte in het Hollandse voedsellandschap. Binnen no time puilden de vitrines van je plaatselijke supermarkt uit met hummusvariaties. Ik ben vrolijk op die trein gehopt want ik ben gróót fan van dit boterzachte smeerseltje. Om te beginnen omdat het heel lekker kruidig en zacht is, maar daarnaast ook omdat je er alle kanten mee op kan. Werp één blik op het schap en je ziet al een bakje pompoenhummus, bietenhummus, erwtenhummus, zoete aardappelhummus en ga zo maar door.

Lees verder op www.beaufood.nl