HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Pastinaakfrieten met hoisinmayonaise

Geplaatst op 29/06/2022 door beaufood

Het is weer zover, ik heb een nieuwe obsessie. Dit keer gaan al mijn gedachten over hoisinmayonaise. Ik maakte het laatst voor een ander recept en was na één dip in het schaaltje al verkocht. Wat is dit lékker. Om de saus tot op de laatste druppel op te kunnen lepelen, maakte ik er een portie pastinaakfrieten bij. Even tussendoor: ik heb dat dus vaker, dat ik zin heb in frietjes omdat ik zin heb in de saus erbij, haha. Herkenbaar? Goed, terug naar de groentefrietjes: die zijn lekker knapperig en zout en toch nét een beetje voedzamer dan gewone frietjes. Rooster ze goudbruin in een half uurtje, top af met verse peterselie en serveer er een schaaltje hoisinmayo bij. Het resultaat: een heerlijk bijgerecht, bijvoorbeeld voor naast een stukje gebakken zalm of kip of bij een vega burger. 

Pastinaak

Op mijn website staan al heel wat recepten met pastinaak als ingrediënt. I love it! Deze groentesoort wordt ook wel ‘witte wortel’ genoemd, en zeg eerlijk: daar lijkt ‘ie ook wel op! Dit winterse ingrediënt zit bomvol vitamine C, foliumzuur en vezels en de smaak is aards met een lichtzoet en anijsachtig tintje. Je kan pastinaak – net als wortel – rauw, gebakken en gekookt eten. Ik vind ‘m zelf vooral heel geschikt om te bakken en roosteren. Net als bij zoete aardappelen komt er dan een heerlijk zoet smaakje vrij in de groente, die goed past bij bijvoorbeeld vis of vlees. De hoisinmayo erbij was ook een topcombi. Hoisinsaus is heel erg sterk, met zowel zoete, zoute als zure tonen. Roer je dat door een lepeltje vette mayo, dan is dat echt… wauw. Héél veel smaak! 

Lees verder op www.beaufood.nl