HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Geplaatst op 29/06/2022 door beaufood

Zeg je ‘ultieme luxe’, dan zeg je ‘zalm sashimi’. (Of kaviaar, oesters, champagne, oké oké…) Ik vind zalm sashimi zo fantastisch lekker. Zoals ik al zei: het is heel chique en luxueus, maar niet onbereikbaar. Des te leuker! Met een goede zalmfilet en een paar hele basic ingrediënten zet je binnen no time een indrukwekkend voorgerecht of borrelhapje op tafel. De in dunne plakjes gesneden vis proef je dan optimaal! Lekker vettig, vissig en fris. Ik heb al heel wat topcombinaties met zalm sashimi geproefd en ik heb er weer een nieuwe favo bij: met hoisinmayonaise. Deze zwarte, stroperige saus is heel diep van smaak. Zoet, maar ook erg hartig en een beetje zuur. Ik vind het heer-lijk en samen met de romige mayonaise is het een hele smakelijke topping voor deze zalm sashimi. Ik vertel je hoe je dit mooie gerecht maakt!

Wat is sashimi eigenlijk?

First things first: wat is sashimi eigenlijk precies? Sashimi is dungesneden rauwe vis. Tonijn en zalm sashimi zijn het populairst, maar je kan bijvoorbeeld ook voor makreel of zeebaars gaan. Of voor schelp- en schaaldieren als oesters of coquilles. Sashimi lijkt op sushi, maar is in dunne plakjes en minus de rijst. In sushirestaurants vind je altijd wel een paar sashimi-opties op de menukaart, bij all you can eat-restaurants soms voor een klein extra bedrag. Vind ik op dat soort plekken niet per se het geld waard: zelfgemaakt is het tig keer lekkerder. Kies een lekker visje uit bij de visboer en snijd die met een scherp mes in mooie dunne plakken, of laat de visboer dat meteen voor je doen. Serveer het lekker klassiek met sojasaus, wasabi en gember of ga all out met – ik zeg maar even wat – hoisinmayonaise, nori en lente-uitjes…

Lees verder op www.beaufood.nl