HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Affogato met meringue en advocaat

Geplaatst op 24/06/2024 door beaufood

Ohhh lieve mensen, dit is wat mij betreft hét paasrecept van het jaar. Affogato met meringue en advocaat.. Affogato is een Italiaans koffie recept. Hierbij doe je een bolletje vanille ijs in een kopje en schenk je daar vervolgens espresso over. Gewéldig als afsluiter van een etentje. Ik trakteer mijn gasten er altijd graag op want deze Italiaanse topper valt al-tijd in de smaak. Nu was ik voor Pasen aan het experimenteren met recepten en kwam ik op het idee om de affogato uit te breiden met advocaat en homemade meringue. En WAUW, wat was dit lekker.. Ideaal voor in je paas menu! Bijvoorbeeld bij de brunch of lunch. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig voor deze affogato met meringue en advocaat, maar het belangrijkst is: goede koffie! Hieronder vertel ik je alles over mijn lievelingskoffie. 

Affogato met meringue

Goede koffie is zeer belangrijk in dit recept. Gebruik je een slappe bak, dan zal de smaak van koffie overheerst worden door de zoete smaken van advocaat en meringue. En dat willen we natuurlijk niet. Zelf ben ik al jaren fan van deze Fairtrade koffiebonen van Café Intención en dan met name hun Intensivo espresso bonen. Ik vind het een eer dat ik al een paar jaar op rij mooie recepten mag ontwikkelen met de bonen van Café Intención! De biologische koffiebonen van Café Intención komen van de beste plantages ter wereld en worden langzaam en met zorg gebrand en verwerkt. Naast dat de bonen op een eerlijke manier gewonnen worden (de koffieboeren krijgen een eerlijke prijs voor hun mooie bonen) zijn ze gewoon ontzettend goed van smaak. De espresso melange heeft een pittig aroma, een krachtige body en een fluweelachtige crèmelaag. Perféct voor dit Italiaanse koffie recept. Enkel nog wat biologische eitjes, advocaat en roomijs en je bent ready to go voor deze heerlijke affogato!

Lees verder op www.beaufood.nl