HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Alleenstaande ouder toeslag 2024

Geplaatst op 21/06/2024 door love2bemama

Met een fiscale partner is het meestal iets makkelijker om financieel rond te komen. Vroeger stond er een alleenstaande ouder korting om alleenstaande ouders te ondersteunen. Deze is helaas sinds 2020 afgeschaft. Ben je alleenstaand? Dan zijn er een paar dingen waar je op terug kan vallen. In dit blog vind je: alleenstaande ouder toeslag 2024, waar heb ik recht op?!

Een toeslag vanuit de belastingdienst of overheid is bedoeld om de alleenstaande ouder wat meer ruimte te geven. Het kan, met jonge kinderen, bijvoorbeeld lastiger zijn om een fulltime baan er op na te houden. Hier heb je zoal recht op aan alleenstaande ouder toeslag:

Alleenstaande ouder toeslag 2024: Kindgebonden budget

In 2024, het kindgebonden budget (KGB), een financiële ondersteuning van de overheid voor ouders van kinderen tot 18 jaar, zal automatisch worden toegekend als je al andere toeslagen ontvangt. De Belastingdienst berekent het bedrag op basis van je inkomen, gezinssituatie, en het aantal kinderen. Als alleenstaande ouder krijg je een extra toeslag, bekend als de “alleenstaande ouderkop“. Voor 2024 is dit bedrag maximaal €3,480 per jaar.

Lees verder op www.love2bemama.com