HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Appelpannenkoekjes met havermout

Geplaatst op 24/06/2024 door KokenmetKarin

Banana pancakes kennen we allemaal, maar het kan ook heel goed met appels, en met havermout in plaats van bloem. Een feestelijk ontbijt, helemaal met maple syrup.

Als je tien appelbomen hebt, zoals ik, weet je soms van gekkigheid niet meer wat je met appels moet doen. Appeltaart, appelcake, appeltoetjes uit de oven, appelmoes, appelsap, appeljam, tuurlijk. Been there, done that. Maar ik blijf altijd op zoek naar nieuwe inspiratie. Dus toen vriendin M. appte dat ze een tweedehands kookboek had opgeduikeld getiteld ‘Koken met appelen’, reageerde ik meteen met: jaaa!

Het blijkt een Amerikaans boek uit 1991 van ene Robert Berkeley. Weliswaar vertaald in het Nederlands, maar de appelrasbeschrijvingen zijn een heerlijke ver-van-mijn-bed-show. Had u ooit gehoord van de Rode Island Greening, de Orleans Reinette of de Rome Beauty? Zouden de Lord Derby en Lord Lambourne net zo sjiek smaken als ze klinken? En wat dacht u van de Beauty of Bath, de Blenheim Orange of, hoe intrigerend, de Northern Spy (‘groot, glanzend rozerode en groen getinte schil, sappig, stevig vruchtvlees dat rijk van smaak en vrij zuur is’)?

De recepten zijn soms wat wonderlijk, maar dat kan ook aan de paginagrote foto’s liggen. Neem nou die fletse kruidkoek, neergevlijd op een theedoek met daarnaast een leeg kopje zonder heet water, maar wel met een theezakje erin.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl