HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Aziatische miso garnalen van de barbecue

Geplaatst op 29/06/2024 door beaufood

Als je bij een van mijn barbecue avondjes belandt, dan zal dit gerecht sowieso op je bord belanden: Aziatische miso garnalen van de barbecue! Zó lekker. Echt een van mijn lievelings barbecue recepten. Gemaakt met een eenvoudige, maar super smaakvolle marinade gemaakt van misopasta, sojasaus, verse gember, citroen en sriracha. Echt één grote smaakbom. En heb ik je al eens verteld over mijn lievelings garnalen: de wildgevangen Argentijnse garnaal? 

Argentijnse garnalen

Wat mij betreft zijn Argentijnse garnalen dé koning onder de garnalen. De Argentijnse gamba is een van de grotere garnalen soorten, die wel 20 centimeter lang kan worden. Het vlees is stevig van structuur en is onwijs sappig. Een wereld van verschil in smaak en structuur met kleine kweek garnaaltjes. De Argentijnse garnaal heeft een heerlijk lichtzoete smaak en is van zichzelf prachtig rood van kleur. Het is een wilde garnaal die wordt gevangen voor de kusten van Argentinië. Ik koop ze zelf bij de groothandel (Sligro of Hanos), maar je kunt ze ook bij de visboer kopen of anders online. Mocht je ze niet op de kop kunnen tikken, gebruik dan black tiger garnalen! Die zijn qua smaak vergelijkbaar, alleen is de Argentijnse garnaal voor het koken al rood/oranje van kleur. Qua smaak vind ik het net kleine mini kreeftjes, zó lekker.. Ik serveer ze tijdens etentjes ook wel eens rauw! Dan haal ik er aan tafel alleen nog even een brandertje over zodat ze licht geschroeid zijn. Goddelijk. Enfin, vandaag maken we ze van de barbecue! 

Lees verder op www.beaufood.nl