HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Geplaatst op 27/06/2024 door beaufood

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze ceviche van zeebaars goed.. Zoals wel vaker op woensdag reden we naar Sligro om wat verse vis in te slaan (waaronder steevast kokkels of vongole voor Louen) en kwamen we thuis met wild gevangen zeebaars. We besloten er ceviche van te maken. Ik experimenteerde wat met ceviche marinade en ineens was hij daar; mijn nieuwe signature dish. Mike en ik hebben onze borden leeggeslurpt en schoongelikt, zó lekker vonden we het. Ik vertel je hieronder alles over mijn ceviche geheim: een marinade van bloedsinaasappel..

Ceviche zeebaars 

Ceviche kun je met verschillende soorten vis maken. Vaak zien we witvis zoals zeebaars, doradefilet of kabeljauw maar je kunt ook perfect zalm of tonijn gebruiken. Net wat je vers op de kop kunt tikken of waar je zin in hebt en in mijn geval was dat boterzachte zeebaars. Heer-lijk! Het allerbelangrijkste is dat je súper verse vis gebruikt. Officieel gaar je de vis door middel van de zuren van de citroen en sinaasappel, maar aangezien je de vis niet verhit reken ik de vis als rauw. Vis uit de supermarkt raad ik dan ook zeker niet aan. Liever vraag je je visboer om zijn meest verse vis met de boodschap dat je er ceviche van gaat maken. Dan weet hij genoeg. De visboer op de markt idem! Zelf ga ik altijd naar Sligro of Hanos vanwege hun mega uitgebreide assortiment, maar dan moet je wel net het geluk hebben daar een pasje van te hebben. Enfin, zeebaars dus! Deze baarsachtige vis staat bekend om zijn lichtzoete milde smaak en fijne structuur. Het lekkerst is om zo dun mogelijke plakjes van de filet te snijden en deze heel kort te marineren met een scheutje goede olijfolie, alvorens je de ceviche marinade erover schenkt..

Lees verder op www.beaufood.nl