HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Full body vs. splittraining: wat werkt beter?

Geplaatst op 30/06/2024 door fitnl

Wat is een full body training?

Bij een full body training spreek je alle spieren in één training in het hele lichaam aan [6]. Meestal begin je als beginnende sportschoolbezoeker met een full body schema waarmee je één of twee keer per week je hele lichaam traint. Vervolgens wordt gekozen voor een nieuw ingewikkelder full body schema of voor een meerdaagse splittraining.

Om je een idee te geven. Hier zie je een voorbeeld van een full body training voor beginners. Wil je gelijk aan de slag met een effectief full body schema? Start dan met onze app FIT PRO.

Wat is een splittraining?

Bij een splittraining train je binnen één training één of meerdere spiergroepen, maar niet het hele lichaam [6]. Je spreekt dan bijvoorbeeld alleen de borst- of schouderspieren op één trainingsdag aan. Een splittraining wordt vaak gebruikt om meerdere spiergroepen te verdelen over een trainingsweek.

Bijvoorbeeld op maandag train je de borstspieren en triceps. Op woensdag train je schouder- en beenspieren en op vrijdag de rugspieren en biceps. Op deze manier train je alle belangrijke spieren in het lichaam.

Ook kun je er voor kiezen om meerdere spiergroepen te trainen op eenzelfde dag met bijvoorbeeld het upper/lower-schema. De ene trainingsdag train je dan de bovenkant van je lichaam en de andere trainingsdag train je de onderkant.

Lees verder op www.fit.nl