HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Geplaatst op 29/06/2024 door beaufood

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue. Ik vind dit altijd zó’n prachtig gerecht voor op de barbecue, zo’n super grote verse zalmfilet op de huid. Door de zalm op de huid te bakken blijft hij zo lekker sappig. Ik maakte er een frisse marinade bij gemaakt van olijfolie, sinaasappel en honing. Citroen en zalm zijn natuurlijk hele dikke smaakvrienden, maar wist je dat sinaasappel en zalm ook fantastisch samengaan? Net iets friszoeter dan citroen. Ik deed er daarnaast nog een schepje bovenop door een handje rooksnippers van kersenhout op de kolen te strooien. Met deze simpele handeling geef je de zalm een heerlijke subtiele rooksmaak..

Zalm roken op de barbecue

Wist je dat je je barbecue heel eenvoudig kunt omtoveren tot een rookoventje? Dit is met name bij zalm echt súper lekker. Hiervoor heb je enkel een handje rooksnippers nodig. Hiermee voeg je die lekkere typische rooksmaak toe aan gerechten. Ik gebruik zelf graag rooksnippers van kersenhout (die hebben zo’n lekker zoetig tintje) maar gebruik vooral wat jij zelf lekker vindt. Ik raad je aan met een klein handje rooksnippers te beginnen. We willen namelijk een subtiel rooksmaakje toevoegen aan de zalm en niet de hele buurt voorzien van één grote rookwolk ;) Nadat we de zalm gebakken hebben trekken we het visvlees met twee vorken uit elkaar. Hierdoor krijg je een pulled zalm effect. Schenk een beetje van de sinaasappelmarinade over de zalm en garneer het gerecht eventueel met dunne plakjes sinaasappel. Et voilà: heerlijk gebakken sinaasappel zalm van de barbecue met een subtiel rooksmaakje. Geniet ervan!

Lees verder op www.beaufood.nlhttps://beaufood.nl/zalm-van-d...