HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Gestoofde groenten in misobouillon met polenta en parmezaanse kaas

Geplaatst op 23/06/2024 door beaufood

Gestoofde groenten in misobouillon met polenta en parmezaanse kaas . Op avonden dat Mike niet thuis eet maak ik vaak van dit soort ‘ik raap maar wat bij elkaar’ gerechten. Ik vind het heerlijk te experimenteren met gezonde gerechten. Ik kijk dan gewoon wat er in de koelkast ligt en daar bedenk ik a la minute een gerecht mee. Met lekker veel groenten, peulvruchten en verse kruiden. Vaak smaakvol, maar ook soms niet zo boeiend en soms.. bijzónder lekker! Zoals deze gestoofde groenten met boterbonen en olijven in misobouillon. Vol van smaak en geserveerd op een bedje van romige polenta met parmezaanse kaas. Top af met een perfect zacht gekookt eitje, eventueel een paar zoutige ansjovisjes en nog wat extra parmezaanse kaas. Het is dat ik maar voor anderhalve persoon gekookt had (Louen at ook mee), maar anders had ik zeker nog een keer opgeschept.. 

Gestoofde groenten 

Ik ben gek op eenpansgerechten met gestoofde groenten. Je raapt gewoon verschillende soorten groenten die je nog op voorraad hebt bij elkaar, snijd deze in kleine blokjes en stooft deze vervolgens zacht in een smaakvolle bouillon en verse kruiden. Groentebouillon, kippenbouillon, wat je maar in huis hebt. Ik kocht laatst misobouillonblokjes en sindsdien wil ik niet meer anders. Zó lekker. Om de groentestoof extra vullend en voedzaam te maken voeg je op het laatste moment wat peulvruchten toe, in dit geval boterbonen. Ook wel limabonen genoemd. Deze zijn zo heerlijk zacht en romig van smaak. Over romig gesproken, die Parmezaanse kaas polenta was ook echt hémels voor erbij. Typisch gevalletje gezond comfort food. Dat eitje maakte het gerecht helemaal af, zeker met een lepeltje crispy chili olie erover. Kortom: dit was een fan-tas-tisch lekker bij elkaar geraapt zooitje!

Lees verder op www.beaufood.nl